selamat datang ya..

selamat datang ya..
Selamat Datang kepada yang sudi datang di blog saya yg tidak seberapa ini..

Saturday, January 8, 2011

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop, atau biasa disebut Photoshop, adalah penyunting grafik yang dikembangkan dan diterbitkan oleh Adobe Systems yang dikhaskan untuk penyuntingan foto/gambar dan pembuatan kesan gambar. "Photoshop" bermaksud "kedai foto" dalam Bahasa Inggeris. Perisian ini banyak digunakan oleh jurugambar digital dan perusahaan iklan sehingga dianggap sebagai pasaran utama untuk perisian pengolahan gambar, dan, bersama Adobe Acrobat, dianggap sebagai produk terbaik yang pernah dihasilkan oleh Adobe Systems. Versi kelapan aplikasi ini disebut dengan nama Photoshop CS, versi kesembilan disebut Photoshop CS2 dan seterusnya.
Photoshop boleh digunakan pada Microsoft Windows, Mac OS X, dan Mac OS; versi 9 ke atas juga dapat digunakan oleh sistem operasi lain seperti Linux dengan bantuan perisian tertentu seperti CrossOver.

Photoshop: Along Tun@ jugak..~` 


ini suke2 je nih..~

2 hari buat nih..

semalaman..~


tak silap aku movie nih pecanh panggung jugak la.. best citer die..~ (hahahakk..)

 member seperjuangan

kebetulan ade sorang member FB aku.. die uplod pic menangis so aku pun nak bt gak la tp air mata edit la.. tp dngan scre tidak sngaja terus buat poster movie lak lepas tu..~ haha.. 

 time nih di buat time bosan2 x de keje..~

 sory Kak Yuna.. tompang edit gambo ye.. huhu.. jgn salah anggap bukn pic sebnonye la ye.. aku tmpal muke aku kat muke jejaka tmpan baju itam nih.. wayer ear fon pun edit gak.~ huhu..

untuk peminat M.U. 

Untuk peminat Arsenal..~

Photografi


   Fotografi ialah proses untuk menghasilkan gambar foto melalui tindakan cahaya. Pola-pola cahaya yang dipanculkan atau dipancarkan oleh objek-objek dirakamkan pada perantaraan peka atau cip storan melalui pendedahan tempoh tertentu. Proses ini dilaksanakan melalui peranti-peranti mekanik, kimia atau digit yang dikenali sebagai kamera. 
 
 
 Photografi..~`  From : Along Tun@..~`' 
 
 
 
 
Monday, January 3, 2011

animasi

Animasi ialah paparan pantas susunan imej-imej seni 2-D atau posisi model agar menghasilkan ilusi gerakan. Animasi ialah sejenis ilusi optik pergerakan disebabkan kejadian penerusan penglihatan, dan boleh dihasilkan dan didemonstrasi dalam pelbagai cara. Kaedah persembahan animasi yang paling laris ialah sebagai program wayang gambar atau video, namun juga terdapat cara-cara lain untuk mempersembahkan karya animasi.
 
Art work Along Tun@..~`'
 

 final projek sem 3 klas Anatomi Manusia. time nih saye masih ingat lg.. kawan2 yg lain sudah sebulan cuti sem, tp sya dan beberapa rkan yg lain masih di kolej untuk siapkn projek ini.
 inilah hasilnya..
projek sem 1..
 projek sem 2
saje2..
 anatomi manusia..
potret muka kawan saya (Putri)..
 muka sendiri..
 50% nak siap time nih..